keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Workout Log 21.7-29.7

Morjenttes!

Viikko on kulunut viime Workout Logista ja on jälleen aika kertoa viime viikon treeneistä. Tällä kertaa lähdetään liikkeelle viime viikon perjantaista. Päästiin pitkästä aikaa penkkaamaan ihan tutulla penkillä.

24.7.2015

Penkki pysäytyksellä: 1x110kg,130kg,140kg, 2x150kg, 1x157,5kg
Ylätalja: 10x40kg,60kg, 8x80kg, 6x90kg, 10x60kg, 15x40kg

Viime perjantaina lähdettiin penkissä hakemaan sellaista helppoa ykkösnostoa. Edellisen päivän syömiset eivät olleet kohdallaan enkä ollut aivan sataprosenttisesti iskussa. Saatiin kuitenkin nostettua 157,5kg ihan hyvällä nostolla. Olosuhteisiin nähden olin tyytyväinen.

Penkin perään pumpattiin ylätaljaa. Itse tykkään tehdä ylätaljan tavallaan väärinpäin, eli selkä taljaan päin. Tuntuu, että liike menee silloin paremmin perille ja se on paremmin kontrollissa. Muutama sarja tehtiin ja yläselkä sai sopivasti kyytiä.



27.7.2015

Veto 5cm pukeilta: 1x200kg,220kg,240kg, 2x3x200kg
SJMV: 2x6x120kg
Lantion ojennus polviltaan: 2x6x100kg

Hyvin levätyn viikonlopun jälkeen mentiin maanantaina repäisemään maastavedon variaatiota. Pukeilta vedossa noustiin sellaiseen helpohkoon ykköseen josta laskettiin sopivat prosentit. Päädyttiin 200kg, eli karkeasti 85%, jolla tehtiin pari helpohkoa kolmosta. Oli äärimmäisen outoa vetää pitkästä aikaa vyö päällä.

Apuliikkeinä tehtiin suorin jaloin maastaveto ja lantion ojennus polviltaan. SJMV on ennestään tuttu liike, mutta lantion ojennus oli aivan uusi tuttavuus. Molemmat menivät todella hyvin perille takareisiin ja pakaroihin. Mielestäni treeni oli hyvinkin onnistunut.



28.7.2015

Penkki pysäytyksellä: 1x110kg,130kg,150kg,160kg, 2x152,5kg

Seuraavana päivänä mentiin jälleen penkkaamaan. Tarkoitus oli nousta tällä kertaa hieman korkeammalle kuin viimeksi, mutta pysytellä kuitenkin kaukana maksimista. Päästiin 160kg asti joka nousi mielestäni aivan liian hitaasti. Edellisen päivän vetotreeni hieman vei tehoja pois, joten en voi tässä tilanteessa syyttää muuta kuin omaa ohjelmointiani. Apuliikkeitä ei tällä kertaa tehty.



29.7.2015

Kyykky: Kakkosia 50kg ja 70kg. Myös 1x90kg

Tänään oli vuorossa aktiivinen lepopäivä. Salille mentiin aivan normaalisti, mutta mitään raskasta ei tehty. Päinvastoin, oli tarkoitus tehdä kroppaa avaavia liikkeitä ja hieman venyttelyä. Aloitettiin pohkeiden venyttelyllä, joista edettiin lonkkien ja lantion avaamiseen. Nosteltiin hieman polvia rintaan ja venyteltiin lonkankoukistajia.

Tämän jälkeen siirryttiin yläkropan puolelle. Venyteltiin rinta ja yläselkä läpi huolellisesti jonka jälkeen kuminauhajumpattiin hieman olkapäitä. Tämän jälkeen päästiin kyykkytangon alle.

Kyykky ei ole koskaan ollut minulle se mukavin liike. Oikea polvi on pitkään vaivannut hyvin vaihtelevasti. Joskus pystyy kyykkäämään kovaa, joskus ei edes omalla painolla. Tänään noustiin niin korkealle kuin pystyttiin. Tekniikka tuntui pitkästä aikaa hyvältä. Olen koittanut kaventaa otettani, jotta saisin yläkropan hieman pystympään asentoon. Hiljaa hyvä tulee. Lisää settiä luvassa piakkoin, stay tuned!





sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Vyöhöpinää

Terve!

Tänään haluaisin jakaa ajatuksiani vyön käytöstä treeneissä. Itse treenaan paljon ilman vyötä ja pyrin kertomaan miksi teen näin.

Vyö on voimanostajan ja miksei normaalin treenaajankin ykköstyökalu. Sitä tulee käytettyä monessakin eri liikkeessä. Itse käytän vyötä kaikissa isommissa liikkeissä. Kyykky, maastaveto, penkki, kulmasoutu ja muutamia muita. Mielestäni vyötä käytetään siltikin liian paljon, eikä uskalleta tehdä liikkeitä ilman vyötä kovaa. Tällä en tarkoita että ilman vyötä pitäisi nostaa samoja rautoja kuin vyön kanssa, mutta ilman vyötä pitäisi pystyä tekemään kaikkia samoja liikkeitä kuin vyön kanssa.


Konstantin Konstantinovs 426kg maastaveto ilman vyötä.

Vyön pitää olla nahkaa. Sen pitää olla jäykkä ja riittävän paksu, että se ei jousta. Voimanostokisoissa ei ainakaan IPF:ssä edes saa käyttää muuta kuin nahkavyötä. Vyön tarkoitus ei ole tukea alaselkää, vyön tarkoitus on lisätä vatsan painetta. Näin ollen vyö kiristyy ja luo 360-asteen paineen keskikropan ympärille. Tämä tuo lisää vipuvartta ja luo turvallisuuden tunnetta. Hyvin moni pitää vyötä aivan liian kireällä ja tämän takia vatsaan ei saada kaikkea sitä happea ja painetta mikä sinne pitäisi saada.

Kuten mainittu, itse treenaan paljon ilman vyötä. Keskikroppa joutuu kovemmalle rasitukselle ja opin paineistamaan sen paremmin, kuin mitä vyön kanssa. Kaikista parasta keskikropan treeniä on raskaat kyykyt ja maastavedot ilman vyötä. Olen välillä kokeillut rutistuksia, lankkuja ja taivutuksia, mutta en koe saavani niistä läheskään samaa hyötyä kuin isoista liikkeistä ilman vyötä.

Dan Green vetämässä maasta vyön kanssa.


Treenaan ilman vyötä paljon myös siksi, että joudun käyttämään pienempiä painoja. Saan vyöstä hyötyä maastavedossa 15-20kg ja kyykyssä 20-30kg. Pienempien painojen ansioista rasitus keskushermostolle ei ole niin kova. Palautuminen on nopeampaa ja pystyy treenaamaan useammin. Käytän vyötä myös penkissä, joskin siinä sen tarkoitus ei ole niinkään tukea keskikroppaa, vaan rajoittaa kaarta. Vyö toimii tavallaan esteenä.

Missä raudoissa se vyö sitten pitäisi laittaa päälle? Silloin kun siltä tuntuu. Mitään prosentteja ei ole kiveen hakattu. Itsellä on selkeät treenipäivät ilman vyötä ja vyön kanssa. Jos treenissä on tarkoitus käyttää vyötä, se laitetaan päälle jo ensimmäisissä lämmittelysarjoissa. Näin ollen totun vyöhön ja se tavallaan istuu paremmin työsarjojen aikana. Kyykyssä varsinkin on äärimmäisen tärkeää, että vyö on oikealla kireydellä ja oikeassa kohdassa.

Maksiminostoissa vyö tuo nostoon merkittävän hyödyn.
Pitääkö vyötä käyttää vai eikö pidä? Tämä on täysin oma päätös. Jos halutaan liikuttaa mahdollisimman paljon rautaa niin ehdottomasti vyötä kannattaa käyttää. Jos halutaan treenata keskikroppaa enemmän niin silloin se kannattaa jättää treenilaukkuun. Pitää kuitenkin muistaa, että kyllä se keskikroppa treenautuu vaikka olisikin vyö päällä. Itse pyrin siihen, että pystyn nostamaan vyön kanssa nostetusta maksimista 90% ilman vyötä. Maastavedossa onnistuu helposti, mutta kyykyssä ei vielä. Kyykkyjä tullaan siis tekemään ilman vyötä tulevissa treeneissä. Tiedosta omat heikot kohtasi ja työstä niitä. Sillä sitä voimaa tulee. Lisää settiä ensi viikolla, stay tuned!

Kuvien lähde: Google-kuvahaku

tiistai 21. heinäkuuta 2015

Workout Log 15.7-21.7

Hejssan!


Tällä kertaa päästään itse asiaan, eli treeneihin. Listaan viime päivien treenit ja kerron yleisesti kuinka ne menivät. Lähdetään liikkeelle viime viikon keskiviikosta, joka oli vetopäivä.

15.7.2015

Maastaveto ilman vyötä: 2x3x207,5kg, 10x1x120kg@15sek
Alatalja: 10x10xkokopakka 

Viime keskiviikkona jumpattiin maastavetoa ilman vyötä. Noustiin 88-prosenttiin maksimista ja tehtiin sillä pari kolmosta. Homma ei kuitenkaan luistanut niin hyvin kuin olisin toivnut. Tekniikka oli hieman hukassa ja myös voimanpuutetta oli havaittavissa. Sarjat menivät kuitenkin suhteellisen helposti läpi, niin kuin pitääkin. 

Kolmosten perään tehtiin vielä kymmenen ykköstä 120kg:lla ja 15sek tauoilla. Tämän tarkoituksena oli saada ylimääräistä volyymiä kuitenkaan käyttämättä isoja painoja. Syke nousi mukavasti ja paikkoja hapotti sopivasti. Apuliikkeenä leivottiin alataljaa kymmenen sarjaa kolmella eri kahvalla. Saatiin yläselkään mukava pumppi ja hieman rasitusta hauiksille.

16.7.2015

Kuminauhapenkki: 1x100kg,110kg,120kg,130kg,140kg,145kgPR (Personal Record)
Vipunostot sivulle: 10x10kg, 15kg, 17,5kg, 20kg, 2x15x5kg
Hauiskääntö kp: 12,10,9,7x10kg
Ylätalja: 5x8xkokopakka

Seuraavana päivänä paukutettiin menemään kuminauhapenkkiä pysäytyksellä rinnassa. Kuminauha lisää rasitusta rinnassa 12,5kg ja suorilla käsillä 25kg. Noustiin maltillisilla korotuksilla kevyeen ykköseen, joka osottautui yllättävänkin kevyeksi. Mielessä kävi laittaa vielä lisää, mutta päätin jättää hieman paukkuja koneeseen. Kuminauhapenkki on itselleni yksi parhaimpia apuliikkeitä penkkiä ajatellen. Se osuu juuri sopivasti heikkoon kohtaan eli loppuojennukseen. Tämän hetken kisaennätykseni on 165kg, viimeisessä ykkösnostossa oli rinnassa 157,5kg ja ylhäällä 170kg. Kehitystä on siis toivon mukaan tapahtunut.

Apuliikkeinä veivattiin vipunostoja sivulle, hauiskääntöä käsipainoilla ja ylätaljaa. Vipunostoissa tehtiin muutama kymppi nousten koko ajan ylöspäin. Perään viiden kilon käsipainoilla kunnon hapotukset. Hauiskäännössä tehtiin kympeillä neljä sarjaa päätyyn asti. Tuntuma oli hyvä ja toistoja ei hirveästi tarvittu. Viimeisenä liikkeenä tehtiin ylätaljaa jossa pumpattiin viisi sarjaa koko pakalla. Treeni oli kokonaisuutena hyvinkin onnistunut.

19.7.2015

Maastaveto ilman vyötä: 2x222,5kgPR, 1x237,5kgPR
Alatalja: 10x12xkokopakka 

Parin välipäivän jälkeen lähdettiin repimään lisää maastavetoa ilman vyötä. Tarkoituksena oli alunperin tehdä 2-3 sarjaa kakkosia 91-prosentilla maksimista. Tuntui kuitenkin siltä, että tankissa on virtaa runsaasti. Näin ollen lähdettiin yrittämään ennätyksiä. Maksimikakkosen ja maksimiykkösen ennätys nousi kumpainenkin 2,5kg. Päälle jumpattiin alataljaa kymmenen sarjaa kolmella eri kahvalla. Meni perille todella hyvin ja yläselkä saatiin tehtyä kunnolla. Maastavedon videot tässä, ne kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.



20.7.2015

Kuminauhapenkki: 2x140PR, 1x147,5PR
Vipunostot sivulle: 10x7kg, 10kg, 15kg, 20kg, 8x25kg, 15,15,20x10kg
Ylätalja: 10x8xkokopakka 

Eilen käytiin pumppaamassa lisää kuminauhapenkkiä pysäytyksellä rinnassa. Tavoitteena oli parantaa viime reenissä tehtyä ennätystä. Ensiksi otettiin helppo kakkonen 140kg:lla ja siihen lisäksi kuminauha, eli rinnassa 152,5kg ja suorilla käsillä 165kg. Tämän jälkeen 147,5kg tankoon ja sillä ykkönen. Personal record 2,5kg:lla, rinnassa oli 160kg ja suorin käsin 172,5kg. Usko omaan tekemiseen alkaa hitaasti mutta varmasti muodostua. Tosin, kisoihin on aikaa enää reilu kolmisen viikkoa.

Penkkijumpan jälkeen tehtiin vipunostoja sivulle ja ylätaljaa. Vipareissa noustiin suhteellisen korkealle ja saatiin tehtyä 25kg käsipainoilla kasi. Päälle hapoteltiin olkapäitä pitkillä sarjoilla 10kg käsipainoilla. Tämän jälkeen kymmenen sarjaa ylätaljaa kolmella eri kahvalla. Meni todella hyvin ja tänään selässä onkin sopivasti tuntemuksia eilisen treenistä. Tässäpä vielä penkkivideot, lisää raapustelua luvassa loppuviikosta, stay tuned!

lauantai 18. heinäkuuta 2015

Laukun sisältö osa.1

Morjenttes! Kuten Intron lopussa mainitsin, kerron tänään hieman treenivarusteistani ja parin viime päivän treeneistä.

Varusteet ovat minulle melkeinpä itsestään selvyys. Ilman en pärjäisi mitenkään. Mielestäni ei ole mitenkään väärin käyttää varusteita jotka helpottavat treenaamista. Jokainen meistä on jossain määrin mukavuuden haluinen ja niin pitääkin. Edetään varpaista ylöspäin joten on loogisinta aloittaa kengistä.


Tennarit (vas.), Adidas PowerPerfect 2 (kesk.), Adidas Powerlift 2 (oik.)

Kengät ovat jalassa ja jalat ovat koko kropan perusta. Voima lähtee niistä, joten pidän äärimmäisen tärkeänä sopivia ja ennen kaikkea lajiin soveltuvia kenkiä.

Kyykyssä käytän vaihtelevasti molempia korollisista kengistä. Etukyykky ja highbarkyykky tuntuvat hyvältä PowerPerfecteissä, takakyykky Powerlifteissä. Olen kuitenkin viime aikoina mennyt ristiin ja koittanut PowerPefectejä takakyykyssä. Aika näyttää, missä kengissä tulen enemmän kyykkäilemään.

Penkissä käytän vain ja ainoastaan Powerliftejä. Sopivat omaan tekniikkaani parhaiten. Korkeammalla korolla tuntuu että paine menee liikaa varpaille, korottomalla kengällä en taas saa oikeastaan minkäänlaista painetta aikaan.

Tennarit ovat pelkästään maastavetoon. Olen tottunut vetämään sukkasilla tai vetotossuilla, mutta varpaat kramppaavat niillä vetäessä. Näin ollen päädyin tuttuun ja turvalliseen tennariin. Maastavetoon tarkoitetuissa kengissä minulle on ehdottoman tärkeää ohut ja mahdollisimman kova pohja. Tennarit ajavat asiansa enemmän kuin hyvin. Maastavedon yhteydessä käytän myös pitkiä vetosukkia. Helpottaa elämää huomattavasti, kun tanko ei revi sääriä verille.



Edetään kengistä ja sukista ylemmäs polviin ja trikoisiin. Polvilämmittiminä toimivat SBD:n polvilämppärit. Ilman näitä en selviäisi kyykkytreeneistä. Laitan ne päälle yleensä 15-30min ennen treenin alkua. Näin polvet lämpenevät mukavasti. Varsinkin oikea polvi on erittäin tarkka siitä onko lämmitelty kunnolla.

SBD:n polvilämppärit ovat yksinkertaisesti parhaat omassa luokassaan. Tarpeeksi paksut ja pitkät. Ne lämmittävät polvet todella hyvin kuitenkaan puristamatta liikaa. Kestävyys on myös vakuuttanut minut, edelliset Titanin lämppärit olivat puolen vuoden jälkeen aivan palasina. Nämä ovat kestäneet erittäin hyvin.

SBD:n lämppäreistä päästään sulavasti SBD:n trikoisiin. Alakropan treenit teen suurimman osan ajasta trikoot päällä. Niissä on vain todella mukava treenata. Näistä ei hirveästi taikasanoja keksi, hyvät trikoot jotka ovat tähän asti kestäneet vallan mainiosti.




Vyö on varmasti voimanostajan tärkein varuste. Vyön pitää istua hyvin ja olla tarpeeksi jämäkkä. Itsellä on ollut vuosien varrella vöitä ihan tarranauhasta pikalukkoon asti. Vyön pitää ehdottomasti olla nahkaa, neopreenisellä tarravyöllä ei mitään merkittävää etua saa.

Itseltäni löytyy Titanin Longhorn. Yksipiikkisellä soljella varustettu 10mm paksu vyö. Käytän vyötä eri kireydessä eri liikkeissä, joten pikalukkovyö ei itselläni toiminut. Päädyinkin viime keväänä hankkimaan tämän Titanin. Todella hyvä vyö, istuu äärimmäisen hyvin mutta silti on todella jämäkkä. Joskus kaipaan pikalukon helppoutta, mutta ei tästä vyöstä ole mitään pahaa sanottavaa. Suosittelen kaikille. Vaikka hintava onkin, tämä kestää varmasti vuosia, ellei vuosikymmeniä.
















Muita varusteita löytyykin laukun pohjalta aikalailla. Rannesiteet, Versa Grippsit, vetoremmit, kyynärpäälämppärit ja Compression Cuffssit. Otetaan ensimmäiseksi käsittelyyn rannesiteet.

Rannesiteet ovat minulle vähintään yhtä tärkeä varuste kuin polvilämppärit. Käytän niitä oikeastaan kaikissa työntävissä liikkeissä ja kyykyssä. Vuosien varrella näitäkin on ollut miljoonia erilaisia, mutta vain yhteen malliin olen palannut takaisin. Titan Gold Signaturet 90cm pituudessa. Jäykät, mutta silti venyvät, äärimmäisen hyvin istuvat rannesiteet. Ei paljon ranteissa paina, oli tangossa sitten 50kg tai 200kg.

Versa Grippsit ja vetoremmit menevät tavallaan samaan kategoriaan. Versoja käytän souduissa ja muissa selkäliikkeissä. Vetoremmejä taas pelkästään mavessa. Olen vetänyt oikeastaan aina remmeillä maasta, enkä ole huomannut mitään negatiivisia vaikutuksia. Muutamia viikkoja ennen kisaa vetelen ristiotteella varmistaakseni ettei puristusvoimassa ole mitään häikkää.

Kyynärpäälämmittimet ovat vanhojen vetosukkien varret. Hiiri söi reijän kantapäähän, joten pistettiin varret hyötykäyttöön. Minulla tuppaa olemaan jonkin verran ongelmia kyynärpäissä, joten pidän ne lämpimänä varmuuden vuoksi. Kuten sanottu, jokainen on mukavuudenhaluinen.

Compression Cuffssit ovat seuraava askel lämmittimistä. Näillä saa polven tai kyynärpään kompressoitua siihen kuntoon ettei kolota sitten yhtään. Itselleni jopa vähän liian tiukat, mutta äärimmäisessä hädässä tulevat tarpeeseen.

Laukusta löytyy myös kaikkea muuta pientä, mutta taidan raapustella niistä vasta seuraavassa tekstissä. Otetaan siinä tekstissä myös hieman kantaa viime päivien treeneihin. Stay tuned!

keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Intro

Pitkän pohdinnan jälkeen olen viimein päättänyt aloittaa blogin omista treeneistäni ja ajatuksistani niihin liittyen. Aloitetaan vaikkapa siitä kuka olen ja mitä teen.


Nimeni on Thomas, 21-vuotias voimanostaja Parkanon metropolista. Olen käynyt salilla aktiivisesti tammikuusta 2009 lähtien. Ura alkoi parin kaverin kanssa yksijakoisella ohjelmalla. Arnoldin kultainen kuusikko. Ilman kyykkyä tietysti, koska jalkoja on turha tehdä. Salikärpänen puri alusta asti yllättävän kovaa ja tulosta alkoi tulemaan pikkuhiljaa.

Miksi aloin käymään salilla? Ehkä tarvitsin salibandyn jälkeen jonkun uuden harrastuksen. Sitä oli kuitenkin tullut tahkottua ihan ensimmäiseltä luokalta asti. Myös voiman lisäys ja lihasten kasvatus on aina kiinnostanut. Olen aina ollut pitkä ja laiha. Halusin siis muuttaa itseäni parempaan suuntaan.

Kuukaudet vierivät eteenpäin ja treenaaminen jatkui ahkerasti. Sain jopa aloitettua kyykkäämisen kesällä 2009. Lihasta ja voimaa tuli mukavasti lisää. Treenit muttuivat fiksummaksi ja tekniikat paremmaksi. Ylä-aste vaihtui lukioon, treenikaverit vaihtuivat uusiin, mutta oma jumppaamiseni meni eteenpäin varmasti.

Vuoden 2012 syksyllä aloitin viimeisen vuoden lukiossa. Samaan aikaan ryhdyin myös kirjoittamaan treenipäiväkirjaa Pakkotoiston VIP-osioon. En varsinaisesti halunnut mainostaa treenejäni muille, mutta halusin muiden näkevän kehitykseni. Kehitystä tuli, hitaasti mutta varmasti. Minua ei varsinaisesti ole rakennettu voimanostoa varten. Pitkät jalat, pitkät kädet, lyhyt yläkroppa. Mikään ei oikein sovi täydellisen voimanostajan normeihin. Mutta, niillä mennään mitä on annettu.

Vuoden 2013 kesällä lukio loppui ja siinä sitten oltiin lakki päässä ja elämä edessä. Tietenkään en tiennyt mitä halusin, joten välivuosi oli loogisin vaihtoehto. Työt alkoivat järjestyksenvalvojana ja niitä piisasi viikonloppuisin. Viikolla jäi mukavasti aikaa treenailla ja panostaa.

Treenini ei varsinaisesti ollut voimanostotreeniä missään vaiheessa. Bodasin ja voimailin sekaisin. Halusin molempia, lihasta ja voimaa. Kova penkkiykkönen oli yhtälailla tähtäimessä kuin isot hauikset. Vasta 2014 vuoden alussa ryhdyin miettimään kisaamista. Minua houkutti suuresti haastaa itseni muuallakin kuin salilla. Halusin selvittää mihin pystyn ja kuinka nopeasti voin kehittyä.

Näin ollen päätin huhtikuussa 2014, että kisaan toukokuussa järjestettävissä voimanostokisoissa Porissa. Oikeastaan vasta silloin treeni vaihtui voimapainotteiseksi ja ne turhat hauispumpit saivat jäädä. Valmistautuminen onnistui suhteellisen hyvin ja ensimmäisen kisan yhteistulokseksi muodostui 552,5kg. Onnistuin myös tekemään penkkipunnerruksessa suomen ennätyksen omaan ikä- ja painoluokkaani, 150kg.

Siitähän se kaikki sitten alkoi. Kalenterista tsekattiin seuraavat kisat lokakuulle. Armottoman kova treenaaminen jatkui ja kehitystä tuli. Tekniikoita hiottiin ja ohjelmaa säädettiin. Poriin lähdettiin jälleen kisaamaan ja sieltä tuli yhteistulokseksi 570kg. Paransin omaa suomen ennätystäni penkkipunnerruksessa 2,5kg. Näin ollen tulokseksi tuli 152,5kg.

Vain kaksi viikkoa tästä eteenpäin päädyin kisaamaan Kankaanpäähän. Tavoitteeni oli parantaa penkkipunnerruksen suomen ennätystä vielä lisää. Nämä olivat ensimmäiset kisat joissa epäonnistuin. Se tuntui musertavalta. En saanut parannettua ennätystäni ja yhteistulokseni oli vain 532,5. Toki kyykkäsin vain yhden noston, koska en ollut missään nimessä vielä palautunut viime kisoista.

Epäonnistuminen musersi, mutta myös motivoi. Jatkoin treenejä keskittyen heikkouksien parantamiseen ja olin hyvin päättäväisin mielin liikkeellä. Kalenterissa ei ollut merkittynä seuraavaa kisaa, mutta tiesin, että sellainen tulee keväällä.

Jälleen vuosi vaihtui. Voimaa ja massaa tuli tasaisesti. Loukkaantumiset eivät vaivanneet pahasti ja sain treenata kovaa jatkuvasti. Huomasin, että opin joka päivä enemmän itsestäni ja omista tavoistani treenata. Aloin ensimmäistä kertaa miettimään voisinko auttaa muita näissä asioissa. En kuitenkaan uskaltanut ajaa asiaa eteenpäin. Eihän minulla ole mitään koulutusta liikunta-alalta. Vain omakohtaisia kokemuksia. Katse kääntyi jälleen kohti kisaamista.

Maaliskuussa järjestettiinkin salikisat ihan kotisalilla. Mistään virallisesta ei ollut kyse, mutta jälleen tilaisuus haastaa itsensä. Onnistuin jälleen parantamaan omaa ennätystäni kisoissa. Yhteistulokseksi tuli 582,5 ja tiesin, että parannettavaa jäi paljon. Motivaatio nousi entisestään ja kisahammasta kolotti kovaa.

Seuraavat kisat päätin käydä jo kuukauden päästä. Kuukaudessa nyt ei hirveitä pystynyt kehittymään, mutta halusin näyttää että pystyn siihen. Jälleen kerran tie vei Poriin kisaamaan 18.4. Paljon oltiin opittu ja niitä oppeja koitettiin tällä kertaa soveltaa. Nämä kisat olivat oikeastaan ensimmäiset kisat missä kaikki onnistui. Kyykkäsin vihdoin maagisen 200kg, penkkasin oman ennätyksen 165kg ja maastavedin oman kisa-ennätyksen, 245kg. Sain vihdoin rikottua 600kg yhteistuloksen tuloksella 610kg.

Olin onneni kukkuloilla. Saavutin todella hyvän tuloksen itselleni ja pystyin vihdoin repimään itsestäni kaiken irti. Kesä tuli hyvin pian tämän jälkeen ja seuraava kisatavoite oli hyvin piakkoin asetettu. Penkkipunnerruksen SM-kisat 15.8 Ylöjärvellä.

Näiden jaarittelujen jälkeen päästäänkin tähän päivään. SM-kisoihin on enää neljä viikkoa jäljellä ja treenit ovat täydessä tohinassa. Tavoite on tietysti se kirkkain mitalli, palkintopallin korkein sija.

Kuten alussa mainitsin, haluan tässä blogissa kertoa treeneistäni ja ajatuksistani treeniin liityen. Olen jo pitkään halunnut kirjoittaa omista treenitavoistani ja siitä miksi ja miten minä teen asiat. Listaan omia treenejäni ylös ja kerron niistä jotain. Otan myös kantaa mielessäni juuri sillä hetkellä oleviin asioihin treeniin ja yleisesti salilla käymiseen liittyen. En halua kertoa teille miten asiat pitäisi tehdä, vaan haluan kertoa miten minä teen asiat. Ja miksi teen ne tällä tavalla.

Seuraavassa tekstissä tulen kertomaan loppuviikon treeneistä ja hieman myös treenivarusteista. Stay tuned!

Thomas